Guns N’ Roses ett klassisk rockband

Det finns musik och så finns det musik. Guns N’ Roses är ett av de band som lyckats bäst när det kommer till hårdrock. Alla har viu olika tycke och smak då det kommer till musik. Det finns säkert många som är av annan åsikt men smaken är som sagt olika för oss alla. 1985 så bildades gruppen i Los Angeles och det var Axl Rose, Slash, Sizzy Stradlin, Duff McKagan och Steven Adler som var med i den ursprungliga uppsättningen.

Under åren så har sex album inspelade i studio släppts och över 100 miljoner sålda exemplar talar sitt klara språk. De är oerhörd populära världen över. Senast vi kunde få uppleva gruppen här i Sverige var sommaren 2018 då de den 21 juli äntrade scenen på Ullevi. Recensenter gav höga betyg för denna turné som snabbt blev utsåld.

Deras historia börjar med debutalbumet Appetite for Destruction som ett år efter det släpptes klättrade upp på Billbordlistan i USA och blev en stor hit med låten Sweet Child o’ Mine och singeln från plattan. Populariteten står sig och numer så finns det även ett casinospel med gruppen. Ta en titt här så kan ni läsa mer om det spelet. De är ett av de band som genom åren har sålt mest skivor.

Debutalbumet såldes bara i USA 18 miljoner exemplar vilket är gigantisk bedrift. Fansen är Guns N’ Roses trogen och åker på deras konserter och köper deras skivor. De blev invalda i det prestigefyllda Rock and Roll Hall of Fame 2012 där de har sällskap av storheter som Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Black Sabbath och många andra.